LEVV voor duurzaam transport materialen verkeersmaatregelen

LEVV’s (Licht Elektronische Vracht Voertuigen) zetten hun opmars in het Nederlandse mobiliteitslandschap voort, zo blijkt uit recent onderzoek dat de Hogeschool van Amsterdam, Fietsdiensten.nl en Loendersloot uitvoerden in opdracht van Connekt. Niet alleen het aantal items dat een bedrijf per werkdag vervoert met LEVV’s steeg de afgelopen jaren, ook de gemiddeld gereden afstand per dag steeg aanzienlijk.

De meest populaire LEVV is de elektrische bakfiets. Deze worden vooral ingezet bij koeriersdiensten, maar er zijn veel meer toepassingen denkbaar. Sinds kort gebruikt Loendersloot Consultancy bij haar projecten een e-bakfiets voor transport van materialen voor verkeersmaatregelen, mede met dank aan een subsidie van de provincie Gelderland. De inzet van de Loendersloot Consultancy e-bakfiets heeft vooral voordelen op plekken die moeilijk toegankelijk zijn per auto.

Inspectie en onderhoud

Een goed voorbeeld hiervan is de inspectie en het onderhoud van het internationale draisinespoor langs de Europa Radbahn Groesbeek-Kleef door Loendersloot Consultancy. Het lange-afstandsfietspad langs dit spoor voert door een landelijk gebied en gebruik van conventionele onderhoudsvoertuigen zou leiden tot een afsluiting over een relatief grote afstand, met onacceptabele omleidingen voor de doorgaande fietsforens. De e-bakfiets is uitstekend inzetbaar voor onderhoud in natuurgebieden, waarbij toegang beperkt is tot relatief smalle paden.

Uiteraard biedt deze vorm van LEVV ook voordelen in de stad. Zo is de e-bakfiets uitermate geschikt voor vervoer en plaatsing van verkeersmaatregelen bij evenementen en festivals en onderhoud en vervanging van verkeersborden. Daarnaast gebruikt Loendersloot Consultancy de E-bakfiets voor parkeertellingen en onderzoek, waarbij een telsysteem op de bak wordt gemonteerd.

Hiermee draagt Loendersloot Consultancy bij aan het duurzaam realiseren van verkeersmaatregelen en een duurzame uitbreiding van haar dienstverlening. Wij horen graag van u als u geïnteresseerd bent in deze vorm van duurzame dienstverlening.